изложба великани градитељства

Поштовани,

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе „Великани српског градитељства ‒ од Инџинирске школе до данас“ у уторак, 23. априла у 18 сати, у Свечаној сали Универзитетске библиотеке „Никола Тесла“ у Нишу.

Изложбу организује Грађевински факултет Универзитета у Београду у сарадњи са Универзитетском библиотеком, а поводом прославе јубилеја од 175 година Грађевинског факултета, у марту 2022. године. Овим поводом је била приређена истоимена изложба у Галерији ликовне и музичке уметности САНУ у Београду, као и у Универзитетској галерији у Крагујевцу септембра 2023. године.

У Галерији Универзитетске библиотеке у Нишу биће представљен део ове поставке: седамнаест инжењера грађевинарства и геодезије, међу којима се налазе академици  и професори који су предавали на Техничком/Грађевинском факултету у периоду од формирања Инџинирске школе до новијих дана, а чија дела представљају пионирске и визионарске подухвате.

Изложбу ће отворити декан Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу, проф. др Славиша Трајковић и декан Грађевинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Владан Кузмановић, а обратиће се и ауторка, Јасмина Његован Поповић, уредница за издавачку делатност Грађевинског факултета.  

Изложба ће бити отворена до 30. маја 2024. године.

Улаз је слободан.

Добро дошли!