6. međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA - ENERGETSKA EFIKASNOST

Šesti međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST sa predavanjima, izložbama, radionicama i pratećim programima, održaće se od 6. do 8. oktobra 2023. godine u Jugoslovenskoj kinoteci, sa ciljem da se šire afirmiše jedna od najznačajnijih tema savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost.

Iskoristite jedinstvenu priliku da uživo čujete i upoznate 10 eminentnih arhitekata iz ove oblasti iz 10 zemalja sveta, koji će predstaviti svoj pogled na arhitekturu  kroz umetnički, autorski i naučni pristup i prikazati recentne projekte i razmeniti znanja i iskustva sa prisutnim arhitektima, urbanistima, projektantima, inženjerima, kao i studentima odgovarajućih fakulteta.

**10 PREDAVAČA - 10 ZEMALJA SVETA**
-----------------------------------

**AMRITA MAHINDROO**

**DROO | ENGLESKA**

**EVA VANIŠTA LAZAREVIĆ**

**ATELJE EVL | SRBIJA**

**MARSHALL BLECHER**

**MAST | DANSKA**

**NENO KEZIĆ**

**ARHIPOLIS | HRVATSKA**

**NATASHA DELIYIANNI & YIORGOS SPIRIDONOS**

**REACT | GRČKA**

**DOMINIK PHILIPP**

**DIETRICH | UNTERTRIFALLER │AUSTRIJA**

**SAŠA ČVORO**

**4+ ARHITEKTI | REPUBLIKA SRPSKA**

**HENRIQUE MARQUES & RUI DINIS**

**SPACEWORKERS │PORTUGALIJA**


**MABEL MIRANDA**

**1PAX | PERU**

**STEFANO PUJATI**

**ELASTICOSPA │ITALIJA**

U okviru manifestacije i kongresa će biti postavljene izložbe poznatih brendova iz ovih oblasti, kao i izložba svih radova pristiglih na 3. međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2023

 

Prijavom i uplatom kotizacije na vreme obezbeđujete sebi mesto na predavanjima. Broj mesta je ograničen.

Sve informacije o kupovini karte vidi na [https://6lzaq.r.ag.d.sendibm3.com/mk/cl/f/sh/7nVU1aA2nfsZpYtcMxXZBzqxiG2aejj/Apo8QETLtrlG](https://6lzaq.r.ag.d.sendibm3.com/mk/cl/f/sh/7nVU1aA2nfuSp5OvLWm1EMAlscXNOgF/U729qkUqFf0j#karte)

 

Sve informacije o kongresu videti na [https://6lzaq.r.ag.d.sendibm3.com/mk/cl/f/sh/7nVU1aA2nfwLobuEK60TGiUa2z2A8cl/3mFHZ9wcdkAS](https://6lzaq.r.ag.d.sendibm3.com/mk/cl/f/sh/7nVU1aA2nfyEo8PXIfEvJ4oODLWwsZH/BgZTcB3PsxJA)

Organizatori Kongresa su Udruženje EKOKULTPLUS i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Magazin EKOKUĆA i ARHISOLAR DOO sa suorganizatorima Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Univerziteta u Podgorici i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog-fakulteta u Banjoj Luci

Realizaciju Kongresa sufinansira Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

SPONZORI:

[congress-saee.com](https://congress-saee.com/)    |    [www.ekokucamagazin.com]