Svečano otvaranje Dana arhitekture Niša 2023, utorak 17.10.2023. u 18h, Oficirski dom


Саопштење за јавност


ДАНИ АРХИТЕКТУРЕ НИША 2023 –

НЕДЕЉЕ ИСПУЊЕНЕ АРХИТЕКТОНСКИМ СТВАРАЛАШТВОМ


У изложбеном простору Официрског дома и галерији Друштва архитеката Ниша, од 17. октобра до 09. децембра 2023. године одржаће се Дани архитектуре Ниша 2023. Програм свечаног отварања заказан је за уторак, 17. октобар са почетком у 18 часова, у Галерији савремене уметности.

„Даљина која спаја“ је наслов изложбе и предавања архитекте из Финске, Братислава Тошковића и њоме ће отпочети реализација богатог програма манифестације. Кроз две недеље, програм ће се преселити у галерију Друштва архитеката Ниша где ће се, у шест недеља, публици приказати три изложбе: The Best of СТАНОВАЊЕ-HOUSING 2023, Изложба архитекте Милана Минића и Изложба радова студентске радионице СТАНОВАЊЕ-HOUSING 2023. Нишки архитекта, Зоран Чемерикић, одржаће предавање на тему „Изградња нишке Тврђаве – чињенице и нова тумачења“.

Дани архитектуре Ниша реализују се у организацији Друштва архитеката Ниша, Инжењерске коморе Србије, Града Ниша, Амбасаде Финске у Београду, БИНА и Културног центра Београда, уз подршку бројних спонзора.