44. Međunarodna konferencija "Vodovod i kanalizacija 2023"

Poštovane/i,

Savez inženjera i tehničara Srbije organizuje 44. Međunarodnu konferenciju “Vodovod i kanalizacijaꞌ23”. Konferencija će se održati od 10. do 13.10.2023. godine na Zlatiboru Hotel  <https://www.cigota.rs/> "Čigota“.

Suorganizatori Konferencije su ITNMS – Institut za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina, Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, Prirodno-matematički fakultet Novi Sad-Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Tehnološko-metalurški fakultet Beograd-Katedra za neorgansku hemijsku tehnologiju, Inženjerska akademija Srbije, IPIN - Institut za primjenjenu geologiju i vodoinženjering Bijeljina i JKP “Vodovod” Zlatibor.

Konferencija se održava uz podršku Inženjerske komore Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i Opštine Čajetina.

Na konferenciji će biti prezentovani radovi eminentnih stručnjaka iz regiona i održan OKRUGLI STO: Projekat „EU podrška reformi sektora voda u Republici Srbiji“ - Prezentacija rezultata i duskusija

Svrha projekta je poboljšanje efiksanosti u sektoru vodnih usluga  i podrška u sprovođenju zahteva za povrat troškova, a glavni rezultati uključuju, između ostalog, i poboljšane sisteme komunalnih službi na lokalnom nivou, odvajanje vodnih usluga od ostalih komunalnih usluga, modele za unapređenje poslovanja, tarifne metodologije i sistem određivanja cena vodnih usluga, model za uspostavljanje regulatornog tela i jačanje lokalnih kapaciteta za uvođenje regulatoronog tela.

Kao prateći program Konferencije biće organizovan mini sajam izlagača i opreme za javno komunalna preduzeća.

Zadovoljstvo nam je da Vas ovim putem pozovemo da uzemete učešća u radu 44. Međunarodne konferencije “Vodovod i kanalizacijaꞌ23” i na taj način doprinesete njenom kvalitetu i uspešnosti.

 <https://www.sits.org.rs/include/data/docs3226.pdf> Drugo obaveštenje i program konferencije

 <https://www.sits.org.rs/include/data/docs3227.pdf> Prijava

Sve dodatne informacije, vezano za Konferenciju, mogu se dobiti u Savezu inženjera i tehničara Srbije na tel:, +381/11/3230-067, +381/11/3235-891ili putem mejla  <mailto:office@sits.rs> office@sits.rs

S poštovanjem

Organizacioni odbor Konferencije „Vodovod i kanalizacija ‘23”