UDRUŽENJE/ČASOPIS „IZGRADNJA“

Pre jednaest godina  Udruženje inženjera građevinarstva geotehnike, arhitekture i urbanista „Izgradnja“  preuzelo je izdavnje naučno-stručnog  časopisa „Izgradnja“, koji 2022. godine obeleževa sedamdeset šest  godina kontinualnog izlaženja, što je izuzetno retka pojava u našem izdavaštvu, gde je  časopis „Izgradnja“ bio i nadamo se da će nastaviti da bude svojevrstan hroničar srpskog (nekada i jugoslovenskog) građevinarstva.

        POŠTOVANA / POŠTOVANI, obraćamo Vam se sa molbom da svojim naučno-stručnim tekstualnim prilogom  iz oblasti kojom se bavite, u jednom od narednih brojeva časopisa „Izgradnja“,  učestvujete,  čime bi smo  podigli kvalitet časopisa  i održali redovnost izlaženja.

        U ovom  trenutku časopis „Izgradnja“ ima status (M 51) naučnog časopisa od nacionalnog značaja i njegovo izdavanje pomaže Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Napominjemo da se u okviru uređivačke politike časopisa na stranicama časopisa pojavljuju tekstovi iz geodezije, mehanike tla i fundiranja, inženjerskih i arhitektonskih konstrukcija, građevinskih materijala, organizacije građenja, ekonomije građenja, hidrotehnike, saobraćaja, urbanizma, arhitekture i drugih oblasti građevinarstva.

        Tekstove za objavljivenje u nekom od narednih brojeva molimo Vas da nam dostavite.  kako bismo mogli da uradimo recenzije istih i dobijemo UDK klasifikaciju od Narodne biblioteke Srbije. Tekstovi koje nam dostavljate trebalo bi da sadrže, naslove i kraća rezimea sa ključnim rečima na srpskom i engleskom jeziku, stručni deo teksta sa fotografijama, crtežima.

        POŠTOVANA / POŠTOVANI,  molimo Vas, da ukoliko prihvatite da objavite članake u našem časopisu „Izgradnja tokom 2022.g.  o tome nas obavestite na e-mail: izgradnja@sezampro.rs ili web mail: izgradnja@orion.rs.

 Vaš naučno-stručni  prilog  tebalo bi da bude obima  do 16 stranica A4 formata, a Uputstvo  autorima za pisanje tekstova dostavljamo u prilogu.

        U očekivanju Vaše pozitivne odluke, zahvaljujemo Vam na saradnji i srdačno Vas pozdravljamo.

        S poštovanjem,


PREDSEDNIK UDRUŽENJA
Prof. dr Borko BULAJIĆ, dipl.inž.građ.

 

POZIV za pis.tekst.u ČASOPISU IZGRADNJA.doc

RECENZENTSKI LIST.doc

Uputstvo za pisanje clanaka2022.doc