Poziv za ucesce na radionicama posvecenim unapredjenju procesa transfera

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo o predstojećim radionicama koje su posvećene temi unapređenja transfera tehnologije u Srbiji. Četiri radionice biće organizovane 22, 23, 29. i 30. marta 2022. godine, u hotelu „Amsterdam“, Jug Bogdanova 10, Beograd.

Saradnja koja se ostvaruje između nauke sa jedne, i privrede sa druge strane radi prenosa znanja, transfera tehnologije i komercijalizacije istraživanja, bitno utiče na socio-ekonomski rast i razvoj jedne zemlje. Ova saradnja predstavlja ključnu komponentu razvoja inovacionog sistema Srbije.

Upravo iz tog razloga, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru projekta „EU podrška Naučno-tehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijama“, koji finansira Evropska unija, organizuje se serija od četiri radionice koje imaju za cilj da učesnicima pruže teoretska i praktična znanja kako bi se sve zainteresovane strane uključile u proces transfera tehnologije. Dodatno, ove radionice imaju za cilj i da se podstakne i usmerava saradnja i dijalog u ovoj oblasti, razvoj inovacija, transformacija znanja i istraživanja u proizvode i usluge, doprinoseći tako unapređenju transfera tehnologije u Srbiji i njenom daljem privrednom rastu.

Prva i druga radionica (22. i 23. mart 2022. godine) namenjene su zaposlenima na institutima, fakultetima i istraživačkim centrima koji žele da se upoznaju i steknu prva znanja o konceptima i procesima vezanim za inovacije, istraživanje i razvoj i transfer tehnologije.

Treća i četvrta radionica (29. i 30. mart 2022. godine) namenjene su zaposlenima na institutima, fakultetima, centrima za transfer tehnologije i istraživačkim i inovacionim centrima, kao i startap i spinof kompanijama, koji o pomenutim oblastima žele da steknu dodatna znanja i da na osnovu svog iskustva pomognu da se ovaj proces unapredi u Srbiji.

 

Informacija o radionicama.pdf

2022-03-22_Pozivno pismo.pdf

 

2022-03-22 agenda radionica 1.pdf

 

2022-03-23 agenda radionica 2.pdf

 

Registracioni formular.docx