Produzen rok za konkurs za izradu idejnog rješenja Gradskog centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske

Poštovani,

Grad Banjaluka 9.1.2022. godine raspisao je Konkurs za izradu idejnog rješenja Gradskog centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine.

Konačni rok za predaju konkursnih radova produžen je do 29. aprila 2022. godine.

Ovu priliku koristim da vas zamolim da putem vaših sajtova i mreža korisnika ovo obavještenje proslijedite, te ukoliko je moguće i okačite poster na oglasnim tablama fakulteta, kako bi se informisao što veći broj zainteresovanih autora.

Autori konkursa treba da osmisle kreativanu i inspirativnu multifunkcionalnu umjetničku vajarsko-urbanističku intervenciju na javnom prostoru koja će biti osmišljena u skladu sa savremenim potrebama javnog prostora te kao simbol trijumfa slobode i života kroz zasluge poginulih i nestalih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Cilj konkursa je da stvori izvanredan i emotivan nacionalni simbol, uklopljen u savremeno dizajniran trg. Transformacija prostora Trga kroz usklađivanje i povezivanje sa spomenikom i okolnim okruženjem treba postati jedan od novih simbola grada, koji će pružiti savremeni dah identitetu centralnog urbanog prostora Banja Luke.

Prijave mogu podnijeti pojedinci ili timovi, odnosno sve kreativne osobe, umjetnici, arhitekte, dizajneri, pejzažne arhitekte, studenti osnovnih ili postdiplomskih studija iz oblasti umjetnosti, arhitekture, pejzažne arhitekture, dizajna, inženjerstva i drugih oblasti koje su fokusirane na kreativnost.

Konkurs za izradu idejnog rješenja biće otvoren do 29. aprila 2022. godine, a za prvonagrađeni rad predviđena je novčana nagrada u iznosu od 20.000,00 eura.

Link na kojem se mogu preuzeti svi materijali za konkurs:
https://www.banjaluka.rs.ba/konkurs-spomen-obiljezje/

Srdačan pozdrav,