Programme_Logo_no_slogan

 

 

 

 

 

 

 

Postovani,

 

U ime Kancelarije za evropske integracije, Sektora za programe prekogranicne i transnacionalne saradnje, zelela bih da Vas obavestim da je objavljen drugi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Jadranskog programa prekogranicne saradnje finansiranog iz Instrumenta za pretpristupnu pomoc (IPA) Evropske unije. Program ima za cilj da kroz zajednicke strateske aktivnosti partnera razvije kapacitete za odrzivi razvoj Jadranskog regiona.

 

Srbija je u fazi postepenog izlaska iz programa cime se partnerima iz nase zemlje omogucava da u okviru ovog poziva ucestvuju u aktivnostima institucionalne saradnje u sledecim programskim prioritetima i oblastima: 

 

Prioritet 1. Ekonomska, socijalna i institucionalna saradnja

(oblasti saradnje: nauka i istrazivanje, obrazovanje, kultura, sport, zdravstvo, socijalna kohezija, zivotna sredina, turizam, ekonomija i regionalni razvoj, upravljanje i javna administracija)

Narocito se podrzava ucešce u merama:

1.1. Istrazivanje i inovacije i

1.4. Institucionalna saradnja

 

 Prioritet 2. Prirodni i kulturni resursi i sprecavanje rizika

(oblasti saradnje: kultura, nauka i istrazivanje, turizam, zivotna sredina, upravljanje i javna administracija)

 

 Prioritet 3. Dostupnost i mreze

(oblasti saradnje: nauka i istrazivanje, zivotna sredina, ekonomija i regionalni razvoj, upravljanje i javna administracija)

 

Evropska unija je izdvojila 69.684.615 evra bespovratnih sredstava u okviru ovog poziva, a projekti se sufinansiraju od strane zemalja ucesnica u programu (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grcke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije). Visina EU donacije ne moze preci 85% od ukupne vrednosti projekta i za ostatak troškova korisnici donacije moraju obezbediti finansiranje. Vrednost projekata se krece u rasponu od 500.000 do 5 miliona evra, a budzet pojedinacnog partnera ne moze biti ispod 100.000 evra. Maksimalno vreme za realizaciju projektnih aktivnosti iznosi 36 meseci.

 

Na sajtu www.adriaticipacbc.org mozete dobiti više informacija o programu i preuzeti prijavnu dokumentaciju. Javni poziv je otvoren do 02. novembra 2011. godine. Aktuelne informacije o Jadranskom i ostalim prekogranicnim programima se objavljuju i na sajtu www.evropa.gov.rs pod IPA Cross-Border Cooperation Serbia

 

Kancelarija za evropske integracije, u saradnji sa Zajednickim tehnickim sekretarijatom programa iz Akvile organizuje informativni seminar 25. avgusta 2011. godine od 11,00 casova u zgradi Narodne Banke Srbije (Nemanjina 17, Beograd) na kojem mozete cuti vise o programu i uslovima konkursa. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete informativnom seminaru, molimo Vas da prosledite imena najvise dva predstavnika, njihove funkcije i naziv vaše organizacije na cbc@seio.gov.rs do 23 avgusta. S obzirom na visok nivo obezbedjenja u zgradi Narodne Banke, molimo Vas da imate u vidu da ce samo prijavljene osobe moci da udju u zgradu.  

 

Molimo Vas da ovu informaciju prosledite kolegama i saradnicima koji bi mogli biti zainteresovani za ucesce u programu ili na seminaru.  

 

Hvala.

 

S postovanjem,

Ivana Davidovic

 

Koordinator za IPA Jadranski prekogranicni program i prekogranicni program Srbija-Bosna i Hercegovina

Sektor za programe prekogranicne i transnacionalne saradnje

Kancelarija za evropske integracije

Vlada Republike Srbije

 

Programme Coordinator

IPA Adriatic Cross Border Cooperation Programme and Cross Border Programme Serbia-Bosnia and Herzegovina

Sector for Cross-Border and Transnational Cooperation Programmes

EU Integration Office

Government of the Republic of Serbia

Nemanjina 34, Belgrade

 

tel: +381 11 306 1179, fax: +381 11 306 1124

e-mail: idavidovic@seio.gov.rs

web: www.evropa.gov.rs, www.seio.gov.rs