International VELUX Award 2008 za studente arhitekture

VELUX poziva studente arhitekture iz čitavog sveta da istražuju na temu dnevne svetlosti u arhitekturi u okviru konkursa čija je tema Light of tomorrow.

 

International VELUX Award otvorena je za kreativna razmišljanja o ulozi dnevne svetlosti u arhitekturi – ne samo kao komponente dizajna, već i kao o centralnom arhitektonskom pitanju.

 

Kao student arhitekture možete slobodno istraživati ulogu dnevne svetlosti u arhitekturi, bilo da želite da se fokusirate na urbani kontekst, pojedinačne zgrade ili neki abstraktniji koncept. Možete se takođe fokusirati na važnost sunčeve i dnevne svetlosti u održivoj arhitekturi koja uzima u obzir i ritmove i balanse koji vladaju u prirodi.

 

Konkurs ohrabruje otvoreni dijalog o svetlosti sutrašnjice na osnovu eksperimentanog pristupa i slobodoumnog razmišljanja. Ne postoje specifične kategorije ili ograničenja u vidu korišćenja VELUX proizvoda u projektima. Svi poslati projekti se ocenjuju a pobednike bira internacionalni žiri sastavljen od priznatih arhitekata. Ukupna vrednost nagrada iznosi 30 000 EUR.

 

Vaše učestvovanje je dobrodošlo i radujemo se Vašem doprinosu stalnoj diskusiji na temu dnevne svetlsoti u arhitekturi. Skrećemo Vam pažnju da je potrebno da se registrujete za učešće na konkursu do 8.3.2008.godine a projekte pošaljete do 8.5.2008.godine.
Više informacija možete pronaći na www.velux.com/iva