eduroam je namenjen prvenstveno profesorima, naučnim radnicima i doktorantima koji putuju u inostranstvo, kao i gostujucim profesorima sa drugih univerziteta, u cilju korišćenja interneta na univerzitetima i fakultetima u celoj Evropi. Prethodno svi moraju imati otvorene naloge sa korisničkim imenom i lozinkom u svojoj maticnoj instituciji - Računskom centru fakulteta.

 

GAF eduroam uputstvo za Android u 5 koraka

 

podrazumevano je da ste android telefonom konektovani na Internet preko nekog WiFi access pointa

1. Korisničko ime i lozinka iz RCGAF - imate!

2. Zaključati screen na android telefonu - pattern ("oblik" - na srpskom) (nalazi se u Settings/Security/Screen lock/Pattern), ili neki drugi način zaključavcanja ekrana telefona;

3. Instalirajte sa našeg servera eduroamCAT-stable.apk

4. Idite na stranicu https://cat.eduroam.org/?idp=1705

4.1. downloadovati konfiguracioni fajl za vašu verziju androida sa ekstenzijom .eap-config i pokrenuti instalaciju.

u programu eduroamCAT pod tabom INSTALL uneti korisnicko_ime@gaf.ni.ac.rs i lozinku;

________________________________________________________________________

KRAJ

________________________________________________________________________

Ako je u blizini neki od eduroam access pointa, nakon unošenja korisničkog imena i lozinke bićete konektovani na eduroam Internet.

Ako ste na dobrom putu na tabu PROFILES eduroamCAT programa, zelenim slovima piše ime našeg servera rad.gaf.ni.ac.rs i crvenim slovima Faculty of Civil Engineering and Architecture.

111.jpg

Ako niste uspeli da se snađete po ovom uputstvu, probajte stari dobri teži način, na adresi http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/korisnici.html ili čitajte dalje:

 

4. korak 2. način:

Idite na stranicu https://cat.eduroam.org

Na kraju stranice https://cat.eduroam.org postoji link: eduroam user: download your eduroam installer, i sa spiska institucija izaberete Faculty of Civil Engineering and Architecture University of Niš.

cat.edurom.org.jpg

installer.jpg

select.jpg

 

4. korak 3. način: ako na android telefonu imate instaliran neki od QR code reader-a ili scanner-a, slikajte QR kod koji će da vas odvede na odgovarajuću stranicu:

QRcode.png